Piippuremontti

Piipulle tehdään seuraavat remontit niin tarvittaessa:

Korjataan tai uusitaan piipun sadehattu. Nykyaikainen ruostumattomasta teräksestä tehty piipunhattu on huoleton ja parantaa vetoa ja pitää hormit puhtaana ja kuivana, estää homeiden ja sienien kasvua ja estää rapautumista. Tarvittaessa asennetaan naakkaverkot.

Tarvittaessa korjataan tai valetaan piipun päälle betonilaatta. Tilanteen mukaan korjataan tai laitetaan uusi piipun ympäripellitys, joka estää piipun kastumista ja rapautumista.

Hormitarkastuksen ja -kuvausten sekä -tiiviyskokeiden jälkeen arvioidaan hormien kunnot ja päätetään tarkoitukseen parhaiten sopiva saneeraustapa.

Hormisaneerauksen yleisimmät keinot ovat massaus ja putkitus.

Massauksen etuna on, että hormin poikkipinta-ala ei merkittävästi pienene ja massaus voidaan tehdä hormin pohjalta asti. Putkituksessa putki voidaan asentaa vain savupeltiin asti.

Massaamalla hormi saadaan varmistettua paloturvallisuus ja pitkä ikä hormille, mutta myös paraneva veto, koska sisäpinta tasoittuu ja kulmat pyöristyvät.

Hormisaneerausmassa on nokipalon kestävää (yli 1000 astetta). Massauksella on jo pitkät perinteet ja kokemuksia on yli 40 vuodelta.